Over Ons - Algemeen

Original Poster Company Benelux (veelal bekend als Animal Greetings Benelux B.V.) is een franchiseorganisatie die in Nederland en België sinds eind 1995 wenskaarten van The Original Poster Company distribueert.

Franchisenemers
Momenteel zijn er 17 Animal Greetings franchisenemers die samen geheel Nederland en Nederlandstalig België bewerken. Zij voorzien circa 1.500 Nederlandse en Belgische winkels van onze wenskaarten.  

Retail
Door de uitstekende resultaten in de winkels zijn onze series bij vele winkels sinds de start in 1995 vertegenwoordigd. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de The Original Poster Company wenskaartenseries tot de bestverkopende in de winkels behoren. The Original Poster Company producten treft u aan in de betere kantoor-, boekhandel-, papierwaren-, kaart-, tabak-, kado - en andere kwaliteitswinkels.

Series
De series  “Animal Magic”, Sympathy" en  “Pure” zijn de absolute top in wenskaarten. De unieke combinatie van beeld en tekst onderscheiden zich steeds weer van andere concepten. Daarnaast hebben wij de series Words, Lovely Day en een onderscheidende serie Maxikaarten ontwikkeld Ongetwijfeld draagt de constante analyse en verbetering van al deze series bij aan de successen van de wenskaarten.

Verkoopsysteem
De belangrijkste reden waarom de detaillisten graag The Original Poster Company wenskaarten series in hun assortiment opnemen, is natuurlijk de uitstekende verkoopresultaten. Onze series behoren immers tot de best verkopende series in de Benelux.
Maar zeker niet onbelangrijk is ons verkoopsysteem. The Original Poster Company is zó overtuigd van de verkoopresultaten dat de detaillist, indien hij dat wil, de series niet behoeft in te kopen, maar op consignatie van ons geleverd krijgt. Bovendien worden:
* alle winkels gemiddeld eenmaal per maand bezocht;
* de molens direct bij elk bezoek aangevuld en keurig gerangschikt;
* de minst goedverkopende kaarten teruggenomen en vervangen door nieuwe designs.

 Hierdoor wijzigt een serie elk kwartaal en blijft het concept er altijd aantrekkelijk uitzien.

Milieu FSC
Als één van de eerste aanbieders in de wenskaartenbranche kiest The Original Poster Company voor kaarten die zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. FSC staat voor Forest Stewardship Council, een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die een certificeringssysteem voor ‘goed bosbeheer’ heeft opgezet. Een product dat het keurmerk van deze organisatie draagt, is gegarandeerd gemaakt van hout afkomstig uit verantwoord beheerd bos.

NFV
De Nederlanse Franchise Vereniging (NFV) is al ruim 36 jaar een belangenorganisatie van franchisegegevers en behartigt de belangen van de aangesloten leden. De missie van NFV is het bevorderen van betrouwbare, professionele en daardoor succesvolle franchises. Hierdoor worden ook, op indirecte wijze, de belangen van franchisenemers gediend.

Stichting Wenskaart Nederland
De Stichting Wenskaart Nederland is opgericht in 2002. De Stichting heeft
als doel het stimuleren van persoonlijk contact via geschreven wenskaarten.

De Stichting Wenskaart Nederland stimuleert het gebruik van wenskaarten
voor persoonlijk contact door onder meer:
• het organiseren van de jaarlijkse Nationale Weken van de Kaart
• het genereren van PR voor de wenskaart
• de belangenbehartiging van de wenskaartenbranche

Onze produkten wereldwijd
Original Poster Company Benelux b.v. is Master Franchisee voor Nederland en Nederlandstalig België voor The Original Poster Company Limited (OPC) uit Engeland. OPC levert veelal dezelfde series wenskaarten onder andere in Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Finland, Zweden, Oostenrijk, Spanje, Portugal, de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico en Equador.

Meer weten?
Original Poster Company Benelux B.V.
Ampèrestraat 8-06
4004 KB Tiel
tel: 0344 - 605 827
Of stuur een email via onze contactpagina.

Voor meer informatie over The Original Poster Company, klik hier.

Nederlandse Franchise Vereniging

Stichting Wenskaart Nederland